Дружете не

facebookyoutubeblog

Зошто progeCAD

Погледнете го видеото со ТОП 10 причини зоштo да го изберете progeCAD
Или симнете ја PowerPoint презентцијата посветена на progeCAD Professional и погледнете што сè можете да направите со оваа моќна алатка...
Сето тоа по фер цени...
: progeCAM / progeCAM Basic
progeCAM Basic

Повеќето мали и средни претпријатија имаат потреба за ефтино решение кое е флексибилно, брзо и лесно за употреба. progeCAM Basic е пристапна 2D алатка која им овозможува на корисниците своите идеи да ги разработат - од скица, преку детален цртеж до финален производ.

progeCAM Basic интегрира во себе две технологии: progeSOFT progeCAD 2009 Professional и Dolphin PartMaster CNC Level one. Интегрираниот модул овозможува корисникот во рамките на progeCAD да дефинира геометрија, припремни елементи за CAM и праќање во PartMaster CNC (препроцесирање, G-Code) и на крај да го добијат војот производ.

progeCAM Basic е идеален за мали работилници, училишта или за хобисти. Погоден е за рутери, обработка на дрво...


Корисниците кои имаат потреба од повеќе - осно резбање, 3D back-plotting, DNC комуникација, lathe turning или wire EDM би требало да ја разгледаат можноста за купување на progeCAM Professional.

 

Можности (eng):

  • 2 & 2.5 Axis CNC Milling-Machining
  • Customized post processors to generate NC code for most machines
  • 2D basic wireframe toolpath back-plotting for simulation/verification
  • Drill, Tap, Bore or Ream holes or complete patterns
  • Contour machining for irregular shapes or regular pockets
  • Engraving Text (True Type or Simple Fonts)