Дружете не

facebookyoutubeblog

Зошто progeCAD

Погледнете го видеото со ТОП 10 причини зоштo да го изберете progeCAD
Или симнете ја PowerPoint презентцијата посветена на progeCAD Professional и погледнете што сè можете да направите со оваа моќна алатка...
Сето тоа по фер цени...
progeBILLD

kutijebilldprogeBILLD претставува сет на модули кои ги надоградуваат можностите на progeCAD (но и на AutoCAD или на било кој друг програм базиран на IntelliCAD платформа). Составен е од четири одвоени модули:

  • progeBILLD Architectural
  • progeBILLD Electrics
  • progeBILLD Mechanics
  • progeBILLD HVAC/Plumb.

 

 

progeBILLD Architectural е модул првенствено наменет за градежни инженери и архитекти и овозможува на корисниците лесна изработка на проектна документација - проектантот може да дефинира повеќеслојни ѕидови и да ги зачува во база, а притоа по потреба да ги користи. Вратите, прозорите и отворите се параметарски објекти, со што е олеснет нивниот внес во цртежите...
Повеќе за овој модул >>

progeBILLD Electrics е модул наменет за електро инженери и за изработка на проекти за високонапонска и нисконапонска мрежа, антенски системи, аларми и останати електрични инсталации. Овој додаток овозможува интелегентно внесување и отстранување на симболи, креирање на приклучоци и стандардни делови на инсталација, како и автоматско генерирање на спецификација на материјали...
Повеќе за овој модул >>

progeBILLD Mechanics е модул наменет за машински инженери и за изработка на проектна документција за машински проекти и проекти за челични конструкции. Содржи голема библиотека на стандардизирани елементи, челични профили и останати елементи во согласност со DIN, EN, ISO и други стандарди. Готовите објекти и сетовите на команди ја автоматизираат изработката на проектната документација и  исцртувањето на детали и шеми.
Повеќе за овој модул >>

progeBILLD HVAC/Plumb е додаток кој содржи обемна колекција на алaтки за изработка на 2D и 3D цртежи за системи за греење, вентилација и климатизација (HVAC), како и изработка на проекти за водоводна и санитарна инсталација.  Oвој додаток овозможува интелегнтно внесување и отстранување на симболи, креирање опрема и стандардни делови на инсталација, како и изработка на спецификација на материјали.
Повеќе за овој модул >>

Изглед на програмот:

billd_ikone_t billd_meni_t billd_proizvodjaci_t billd_settings_t billd_spec1_t billd_spec2_t