Дружете не

facebookyoutubeblog

Зошто progeCAD

Погледнете го видеото со ТОП 10 причини зоштo да го изберете progeCAD
Или симнете ја PowerPoint презентцијата посветена на progeCAD Professional и погледнете што сè можете да направите со оваа моќна алатка...
Сето тоа по фер цени...
:
Телескопот на каналот Discovery проектиран со помош на progeCAD

Aerial-photo-of-telescope-siteВо соработка помеѓу Опсерваторијата Lowell, најголем приватен и непрофитен астрономски и истражувачки иснтутут во САД, и компанијата Discovery Communications Inc завршена е изградбата на 44 милиони вредниот телескоп - Discovery Channel Research Telescope (DCT), кој е комплетно проектиран  со помош на progeCAD.

DCT е истражувачки телескоп со пречник од 4.3 метри кој се наоѓа на висина од околу 2400 метри на 65 километри североисточно од градот Flagstaff во Аризона на врвот Happy Jack.

Овој телескоп значајно ќе ги унапреди можностите на Lowell во истржувачката вселена, и што е уште повжно, повеќе од 1.6 милијарди луѓе ќе добијат можност преку каналот Discovery да се запознаат со занимливости од областа на астрономијата. Изградбата на телескопот е започната во 2005 година, а во 2012 година телескопот треба да биде пуштен во функција.Mount-will-precisely-target-stars

Во текот на изработката на проектот инженери на DTC, техничари и изведувачи имаа потреба од моќна и сигурна CAD алатка. После анализите на различни CAD решенија, а на основа на перформансите, цената, можностите и техничката подршка, дојдено е до заклучок дека progeCAD Professional ги исполнува сите дадени услови и е избран како најдобро и најкомплетно решение.

Инженерите и техничарите на DTC потврдија дека progeCAD Professional нуди висока сигурност и задоволителни перформанси во комбинација со едноставност и брзина во работата.

progeCAD US, генерален дистрибутер на progeSOFT во САД, од 2005 година активно е во соработка со опсерваторијата и со надоградбата на progeCAD овозможено е проектантите на DTC секогаш да ги користат актуелните решенија на progeSOFT.

Конечно, progeSOFT ја докажува својата посветеност, овозможувајќи подршка на образовните институции, што во овој случај со Опсерваторијата Lowell е доказ за вредноста и довербата во производите на progeSOFT. Entry-to-LowellОпсерваторијата Lowell и во иднина ќе ги користи услугите на progeCAD Professional како основна CAD алатка во идните проекти поврзани со DCT. Сите нови додатоци, модификации на постоечките делови и електро-механичкатите унапредувања ќе бидат развивани со помош на решенијата на CAD алатките на progeSOFT.

“Ние сме многу задоволни што институција како Lowell observatory го избра нашиот програм и горди сме затоа што имаме придонес во реализација на овој значаен проект” изјави Дамјано Крочи, директор на продажба во progeSOFT. “Се заблагодаруваме на progeCAD US за дадената подршка и помош на персоналот на Опсерваторијата Lowell во донесувањето на одлукатa за избор на CAD алатка која се користи во работата.

progeCAD е професионална 2D/3D DWG и DXF CAD алатка базиран на најновата IntelliCAD технологија, која претставува идеална замена за AutoCAD® и AutoCAD LT® по пристапни цени. ProgeSOFT е еден од основачите на ITC (IntelliCAD® Technology Consortium) кој се занимава со развој на CAD технологија повеќе од 23 години.

Discovery Communications Inc. е една од најпознатите медиумски компании со повеќе од 1.5 милијарди претплатници во повеќе од 180 земји.

Опсерваторијата Lowell, основана во 1984 година, е една од најстарите опсерватории во САД. Опслужува повеќе од 70 000 посетители и научници годишно и управува со некои од најзначајните астрономски истражувања.

Комо, Италија, 2.11.2010.