Дружете не

facebookyoutubeblog

Зошто progeCAD

Погледнете го видеото со ТОП 10 причини зоштo да го изберете progeCAD
Или симнете ја PowerPoint презентцијата посветена на progeCAD Professional и погледнете што сè можете да направите со оваа моќна алатка...
Сето тоа по фер цени...
: Architecture
progeCAD Architecture

screenideaprogeCAD Architecture е архитектонска 2D и 3D алатка која го користи DWG како основен формат. Неговата интуитивна BIM технологија, овозможува брзо и лесно цртање во 2D и 3D.

 

Без разлика дали се наоѓате во тродимензионален или дводимензионален простор, progeCAD Architecture нуди библиотека со параметарски објекти која ја олеснува изработката на проекти на згради, куќи или ентериер: ѕидови, прозори, врати, скали, балкони, кровни конструкции... Доволно е само да го одберете саканиот објект и да го прилагодите на вашите потреби.


За да измените 3D модел доволно е да го одберете саканиот објект, два пати да кликнете на него и да ги замените димензиите, материјалите и/или да го поместите на ново место.

Симнете ја пробната верзија:

download

progeCAD Architecture на корисниците им нуди:

 • Лесно и едноставно 3D моделирање, со интелегентни и параметарски објекти.
 • Позната AutoCAD® работна околина: сличен изглед, иста филозофија на работа и ист формат.
 • 2 алатки во 1: Нашата архитектонска алатка исто така поседува и стандардно CAD опкружување со сите негови можности, како и BIM опкружување.
 • Мошне едноставен и брз 3D дизајн со интелегентни параметарски објекти и богата библиотека. Доволно е само да се одбере објектот и да му се зададат димензии, материјали и да се постави на саканото место.
 • Креирање на 3D скали и кровни конструкции во само неколку чекори.
 • Генерирање на сите потребни 2D цртежи директно од 3D моделите: основа, пресек, перспектива... и менување во реално време!
 • Пристапна, но и моќна проектантска алатка!

Иако за цел има да биде ефтина замена за Revit или ArchiCAD, progeCAD Architecture е далеку побрз и поедноставен за учење.

Погледајте го нашиот видео водич за да видите колку е лесно да се работи во progeCAD Architectural!

Основни можности:

 • DWG компатибилност во комбинација со BIM пристап;
 • Напредна BIM структура со ажурирање на моделите во реално време - секоја измена на моделите автоматски се применува и на сите основи, пресеци, изгледи, перспективи;
 • слична филозофија на работа како во Revit или ArchiCAD;
 • Добри перформанси при рендиренг базиран на OpenGL, како и можност на шетање низ рендерираниот модел;
 • Напредна алатка за изработка на кровни конструкции и за топографија;
 • Добри перформанси базирани на intelliCAD платформата. Нов интерфејс, панел со карактеристики, polar tracking опција, итн.;
 • База на 2D и3D блокови;
 • И многу повеќе: автоматско котирање, библиотека на 3D мебел, изработка на видео презентации, предмер на материјали, изработка на 3D video prezentacija, predmer materijala, изработка на 3D терен со потребните ископи....